Cardio

ANTRENAMENTUL HIIT (High Intensity Interval Training -antrenament pe intervale de intensitate)

HIIT este o sesiune cardio organizată ca scurte explozii de muncă foarte grea. Întregul punct al antrenamentului de mare intensitate este acela de a mări intensitatea cardio-ului. Pentru a vă califica drept adevărat HIIT, va trebui să vă împingeți la maxim în timpul fiecărui set. Acesta este motivul pentru care sunt scurte – de obicei între 20 și 90 de secunde, de obicei. Este opusul mersului pe termen lung în care îți razi energia pentru a menține activitatea mai mult timp. Avantajul cel mai bine stabilit al antrenamentului la intervale are legătură cu sănătatea inimii. Intervalele pot stimula sănătatea cardio-respiratorie cu o investiție de timp mai mică în comparație cu formele continue de exerciții fizice.
Antrenamentul HIIT este cea mai bună soluţie atunci când timpul tau este limitat.

Exercitiile cardio

Exercitiul aerobic (cunoscută și sub numele de cardio ) este un exercițiu fizic de intensitate mică până la intensitate mare, care depinde în primul rând de procesul de generare a energiei aerobe. „Aerobic” înseamnă „referitor la, implicarea sau solicitarea oxigenului” și se referă la utilizarea oxigenului pentru a satisface în mod adecvat necesarul de energie în timpul exercițiilor prin metabolismul aerobic. În general sunt activitățile de intensitate ușoară până la moderată, care sunt suficient sprijinite de metabolismul aerobic, pot fi efectuate pentru perioade lungi de timp.
În general, se efectuează la un nivel moderat de intensitate pe o perioadă relativ lungă de timp. De exemplu, alergarea la o distanță lungă la un ritm moderat este un exercițiu aerobic, dar sprintul nu este.
Pe măsură ce capacitatea de respirație crește, este posibil să se extragă mai rapid oxigenul în fluxul sanguin, crescând astfel eliminarea dioxidului de carbon. Cu exercițiul aerobic, inima devine mai eficientă la funcționare, volumul sanguin, hemoglobina și celulele roșii cresc, sporind capacitatea organismului de a transporta oxigenul din plămâni în sânge și mușchi. Metabolismul se va schimba și va permite consumul de mai multe calorii fără a pune în greutate.

8A8A8953[1]
8A8A9023[1]
8A8A8970[1]
8A8A9054[1]
8A8A9007[1]
8A8A9306[1]